• Informatii publice
  • Manual de prim ajutor
Publicat in data de 12.04.2024

BINE ATI VENIT PE PAGINA NOASTRA!


Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş este o institutie publica cu personalitate juridica, care presteaza un serviciu public de importanta strategica, aflat în coordonarea departamentului de specialitate din Ministerul Sănătaţii care asigura un flux continuu în asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca.

Apel 112 este o aplicaţie gratuită pentru telefoanele mobile cu sisteme Android şi iOS, capabilă să genereze infomaţia de localizare ale telefonului mobil (GPS) şi să transmită poziţia geografică a telefonului...mai multe detalii


MESAJ - CONCURS INTERNATIONAL DE MEDICINA DE URGENTA - UCRAINA 2019 - mai multe detalii

Echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș la Raliul Medical Transcarpatic 2019 - mai multe detalii

Potrivit prevederilor Legii nr. 160/2008, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie "112" constituie contravenţii care se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş a luat fiinta la data de 1 iunie 1995, prin Dispozitia nr. 127 din 26.05.1995 a Directiei Sanitare Maramures, care a fost emisa avand la baza prevederile H.G. nr. 176 din 1995.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş dispune de Statia centrala Baia Mare şi de un numar de şase substatii amplasate în orasele: Sighetu-Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa, Targu Lapus, Seini, Somcuta-Mare, Arinis şi Poienile de sub Munte.

Finanţarea Serviciilor de Transport Sanitar de Urgenţă


Începând cu data de 01.03.2013 finanţarea serviciilor asigurate de Serviciul de Ambulanta Judeţean Maramureş se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii. Criteriile de alocare a fondurilor se aprobă prin ordin al Ministrului Sănătăţii.



Daca nu vizualizati fisierele PDF atunci click aici pentru Download Adobe Reader


Echipa de profesionisti

Activitatea SAJ Maramureş se desfasoara cu echipaje de urgenta pe nivele de competenta conform Ordinului 1092/2006 în flux continuu, realizand un indice de utilizare de 100% si un indice de rulaj de 80%. Trusele medicale sunt dotate cu medicamente si materiale sanitare conform nivelului de competenta ale fiecarui echipaj. Totodata SAJ efecueaza transfer interclinic al pacientului critic cu functii vitale instabile, care pot avea complicatii ireversibile, conform Ordinului 1092/2006.

Numarul de urgenta 112

"Accesul la numarul de urgenta 112 si in general la serviciile telefonice de urgenta reprezinta o cerinta importanta pentru cetatenii europeni. Numarul unic de apel 112 este un prim exemplu al modului in care reglementarile europene din domeniul telecomunicatiilor au avut un impact direct asupra fiecarui cetatean european. Este important ca cetatenii sa aiba incredere in serviciile oferite la apelarea 112."
(Comisia Europeana)